Olet varmasti törmännyt mitä erinäköisempiin pienikokoisiin koptereihin, joissa on useita propelleja? Nyt puhutaan droneista, joita kutsutaan myös miehittämättömiksi ilma-aluksiksi.

Tammikuussa käynnistyneessä, DRONE-osaaja-hankkeessa kehitetään seudullista osaamiskeskittymää, jossa drone-osaamista tullaan kokoamaan ja hyödyntämään eri toimialoilla.

– Dronejen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Droneja on Suomessa tähän mennessä hyödynnetty esimerkiksi maisemakuvaukseen ja kiinteistönvälitysfirmojen asuntomarkkinoinnissa. Myös telakkatoiminnassa droneja voidaan käyttää laadunvarmistus- ja turvallisuustehtävissä. Voisiko droneja hyödyntää vaikka sosiaali- ja terveysalalla tai logistiikka-alalla? Uskon, että mahdollisuuksia on, kun saadaan droneosaajat yhteen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Joni Nieminen TAMKista.

Pirkanmaalla on toimialoja, joissa jo hyödynnetään droneja liiketoiminnassa. Nyt ollaan hakemassa sekä pk-yrityksiä että viranomaistoja ja kuntatoimijoita mukaan dronetoiminnan seudulliseen kehittämiseen. Toiminnassa yhdistetään sekä drone-palveluntarjoajat, drone-palveluiden tarvitsijat, innovaattorit että tekninen osaaminen. Idea dronejen hyödyntämiseksi omassa liiketoiminnassa syntyy moniammatillisessa yhteistyössä.

Myös koulutusta droneosaamisesta tullaan toteuttamaan yritysten tarpeisiin.

TAMKin koordinoimassa hankkeessa on partnerina TTY, jonka rooli painottuu drone-tutkimustiedon tuottamiseen.

ESR-hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2017 – 31.12.2018.

 

Lisätietoa

Projektipäällikkö Joni Nieminen, konetekniikan lehtori
p. 040 801 6508
joni.nieminen@tamk.fi

 

Drone Jaettava mainoskirje 070317