DRONE-osaaja-hanke potkaistiin reippaasti käyntiin keskiviikkona 26.4., jolloin hankkeen kick off- seminaariin TAMKille saapui noin 80 osallistujaa yritysmaailmasta, mutta myös oppilaitoksista ja muista organisaatioista.

Ainutlaatuinen seminaari kokosi yhteen eri alojen edustajia. Paikalla oli muun muassa meteorologian, kiinteistömarkkinoinnin, rakennusalan, teollisuusautomaation sekä maanmittausalan ammattilaisia.  Puhujina tilaisuudessa olivat sekä kansallisen että alueellisen tason drone-ammattilaiset. Iltapäivän keskeinen teema oli luoda monipuolinen katsaus droneihin liittyvään toimintaan sekä saattaa alulle osaajien ja aiheesta kiinnostuneiden toimijoiden verkoston kasaaminen.

Osallistujat toivotti tervetulleeksi TAMKin TKI-toiminnasta vastaava vararehtori Marja Sutela. Tata Consultancy Services Oy:n Ari-Pekka Repo luotasi osallistujat drone-maailmaan katsauksellaan historiasta tämän päivän kautta dronejen tulevaisuuden visioituihin käyttömahdollisuuksiin, ja TAMKin projektipäällikkö Joni Nieminen esitteli DRONE-osaaja hankkeen tavoitteita ja mahdollisuuksia.

Trafin Jukka Hannolan mainio esitys avasi dronejen käyttöä ja mahdollisuuksia viranomaisnäkökulmasta. Janne Taavitsainen puolestaan esitteli Karstulan seudulle rakentuvaa Number9-testiympäristöä ja Piia Moilanen TEKESistä valotti mahdollisia drone-toimintaa tukevia rahoitus- ja kehityspalveluita. Tampereen kaupungin näkökulman tilaisuuteen toi Tero Blomqvist, joka puheenvuorossaan korosti hankkeen toiminnan linkittymistä Tampereen Smart City ja erityisesti Smart Mobility -teemaan.

Seminaarin kahvitauolla tutustuttiin ja verkostoiduttiin mukavasti. Seminaaripäivän päätti Saku Pihlman, joka opiskelutovereidensa kanssa on rakennellut ja lennättänyt omia droneja. Räntäinen sää ei ulkolennätystä suosinut, joten TAMKin drone nostettiin ilmaan sisätiloissa.

Innostuneimmat drone-osaajat jatkoivat juttujaan laitteiden äärellä vielä seminaarin päättymisen jälkeenkin.

Tästä on hyvä jatkaa osaamisklusterin rakentamista!

Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät alta:

Ari-Pekka Repo

Jukka Hannola

Tero Blomqvist

Piia Moilanen

Joni Nieminen

Janne Taavitsainen

Saku Pihlman

Joni ja Markus